K+M+B+2022

Dovolte nám tímto poděkovat za Vaši pomoc a aktivitu během Tříkrálové sbírky.

Velice si vážíme Vaší podpory a spolupráce i v současné nelehké situaci, kdy stav pandemie COVID většinou nedovolil klasický způsob koledy Tří králů.

V letošním roce se podařilo ve Vaší farnosti Odolena Voda vybrat částku ve výši   Kč 40 286.

Celkový výtěžek Tříkrálové sbírky 2022, zajišťovaný Charitou Neratovice, byl ve výši Kč 65.637.

Tato částka bude použita na nákup kompenzačních pomůcek pro seniory Domu s pečovatelskou službou Sv. Jakuba v Libiši a obnovu zahrady v jejich areálu.

 V závěru bychom si Vám ještě jednou dovolili poděkovat za Vaši podporu, popřát Vám hodně zdraví  a popřát nám všem,

abychom se co nejdříve mohli opět osobně ve zdraví setkávat a v následujícím roce přivítat Tři krále tak, jak jsme po dlouhá léta zvyklí.

 Děkujeme za Vaši štědrost.

S pozdravem a přáním pěkného dne

 Irena Růžičková

asistentka ředitelky organizace

Tříkrálovka na Vodolce 8. ledna 2022

„Cítím pečené kuře,“ glosuje nahlas znalecky jedno z dětí vůni, která se line z otevřených dveří bytu. Majitelka si jen odskočila pro peněženku, aby mohla podarovat koledníky. „Vaříme k obědu svíčkovou,“ upřesňuje paní, která se mezitím vrátila s bankovou, aby ji mohla tenkým otvorem prostrčit do válcovité pokladničky. U jiných dveří se omlouvá mile překvapený muž, že právě smaží omeletu, a než si vyslechne koledu, musí na plotně zmírnit plamen. Směs vůní sobotních domovů, úsměvů, očí rozzářených překvapením a radost z toho, že se zase – po dvou letech – můžeme potkat a koledníci mohou požehnat zárubně vchodových dveří domů a bytů svým K(ristos) M(antsionem) B(enedicat) a doplnit letopočtem 2022, je tak hmatatelná, že se dá doslova krájet. A to jdeme v našem městečku koledovat jen k těm, kdo si nás předem objednali! A rádi zazpíváme i náhodným zájemcům na chodníku. Nejde o žádný „kobercový nálet“, na ten letos nejsou podmínky, protože nad námi visí Damoklův meč v podobě nekonečně se opakující vlny kovidu. A proto nejsou ani kapacity. Jedinou kolednickou skupinu tvoří školák Míša a sestry Boženka a Víta, která zatím chodí jen do mateřské školky. Dohromady ale složí skvělé pěvecké trio, hlásky vyzpívané v místním dětském sboru Barvínek. Dospělý vedoucí, autor těchto řádků, jim přizvukuje.

Prvotní spor o to, že žádná z obou sester nechce být Kašpar, což zní dětským uším posměšně, je záhy zažehnán. Začerněná Boženka je jasný Baltazar a role Kašpara se rytířsky ujímá Míša. Víta v červeném pláštíku lemovaném bílou kožešinou je tedy Melichar. A tak procházíme městečkem, adresu po adrese, roznášíme radost, až do chvíle, kdy po poledni papírové koruny drobným deštěm rozmoknou a zvláční. Letos máme dokoledováno!

Druhou skupinku, složenou ze dvou školáků z Větrušic, vozí pan farář P. Kamil Vrzal svým „velbloudem“ značky Škoda Octavia po okolních obcích. Koledují v Řeži, Větrušicích, Zdibech, Bašti a Postřižíně, i u sester bosých karmelitek, které si v Drastech staví nový klášter. I tato skupinka zavítá vždy jen do rodin, kam byli pozváni.  

Třetí pokladnička byla k dispozici v kostele v Klecanech, kdo chtěl, po mši přispěl. Výtěžek ze všech tří pak půjde na záměry Charity Neratovice, která v našem městě provozuje denní stacionář. Ve svých záměrech mají podporu provozu pečovatelské služby a dovybavení domova s pečovatelskou službou.

Díky patří rodičům Maškovým a Vlasákovým z Vodolky za zapůjčení dětí a za poskytnuté zázemí a občerstvení.

jou

 

 

 


vložil 9. ledna 2022, 2:13
v kategorii FotogalerieJiž proběhlo
Článek můžete sledovat prostřednictvím RSS 2.0 kanálu.
Zde můžete napsat komentář, nebo použít odkaz ze svého webu.


Napsat komentář