ADVENTNÍ KONCERT V HOVORČOVICÍCH

S velkou radostí mohu oznámit, že jsme se s hovorčovickým kostelíčkem Narození sv. Jana Křtitele tento rok prvně zapojili do akce www.krestanskevanoce.cz, aneb Pojďte na betlémy. Přiznávám, název je trochu zavádějící, protože tato akce začíná již adventem. Na různých místech je tak pro návštěvníky kostelů, kaplí a modliteben připraven duchovní a kulturní program, který má zájemce provést dobou adventní, přes narození Páně až po Klanění tří králů. U nás se tedy začalo tradičně žehnáním adventních věnců na 1. adventní neděli a na předvečer 2. adventní neděle jsme uspořádali koncert, při kterém vystoupil ženský soubor Melody trio. Zazněly skladby od 16. století až po současnost, z různých koutů světa, od klasiky, přes lidové písně. Hudební program byl proložen průvodním slovem P. Kamila Vrzala k adventní době.

Účinkující nás potěšily, že se jim u nás dobře hrálo a těší se, že se opět vrátí. Podle bouřlivého potlesku byla spokojenost i na straně posluchačů.

Tím ovšem, dá-li Pán, dění v Hovorčovicích pro tento rok nekončí, takže se s vámi těšíme na shledání např. při rozdávání Betlémského světla, Rybově České mši vánoční, nebo třeba výstavě betlémů (vždy po skončení bohoslužby).

Václav Lukavský, Měšice


vložil 15. prosince 2018, 19:31
v kategorii FotogalerieJiž proběhlo
Článek můžete sledovat prostřednictvím RSS 2.0 kanálu.
Zde můžete napsat komentář, nebo použít odkaz ze svého webu.


Napsat komentář